Om oss

Om oss

Moen Bjøllefabrikk AS ble grunnlagt av Tobias Moen i 1922. De første årene ble det stort sett bare produsert bjøller. Vareutvalget ble etter hvert utvidet og omfatter nå alt som har med husdyrmerking å gjøre.

Allerede i 1981 ble den første av to roboter tatt i bruk ved produksjon av bjøller. Likevel har bjøllene beholdt sin opprinnelige fasong og lyd, og har en unik overflate. Moen Bjøllefabrikk benytter idag moderne teknologi for preging av øremerker og gravering av bjøller.

Et av hovedproduktene i dag er øremerker for husdyr. Våren 2007 inngikk Moen Bjøllefabrikk et samarbeid med verdens ledende produsent innen identifisering av dyr, Allflex. Allflex øremerker passer til alle typer husdyr. Disse er av svært god kvalitet, og tilfredstiller alle krav satt av Mattilsynet og EU.

Det viktigste produktet i dag er elektroniske øremerker, Allflex EiD. Godkjent av både ICAR (internasjonal godkjenning) og Mattilsynet, brukes dette merket som offisielt øremerke både i Norge og i store deler av verden.  Allflex EiD er tilpasset ISO-standarder som gjør at det meste av leserutstyr som finnes idag, kan brukes til avlesning. Allflex EiD er svært godt utprøvd og tilpasset den enkelte brukers behov.

Alle øremerker vi leverer, blir preget og  programmert på vår fabrikk ved bruk av det unike prege- og programmeringsanlegget. Anlegget er utviklet i nært samarbeid med Allflex, og tilpasset norske behov og krav. Informasjonsstrømmen er sikret samtidig som effektiviteten er forbedret.

Siden OL på Lillehammer i 1994 har vi levert offisielle lisensbjøller til hvert vinter OL, og det er nå få store konkurranser hvor ikke den velkjente bjølleklangen kan høres.

Moen Bjøllefabrikk as er fortsatt en liten, men svært effektiv familiebedrift. Kundetilpasning, kort leveringstid og stor fleksibilitet er blitt ett av våre varemerker. Høyt kunnskapsnivå, spesielt når det gjelder husdyrmerking, gjør at vi stadig utvider vårt marked. Muligheten til rask omstilling i produksjonen sørger for at det også er interessant å finne nye markedsområder, samt være i forkant på utviklingssiden. Vi verdsetter personlig kundeservice til alle våre kunder, og nå ser vi fram til å høre fra deg!

Kundeservice:   tlf 5140 1150 (mandag-fredag 0700-1530)    post@moenbjollefabrikk.no

Post- og besøksadresse: Øyevollveien 6, 4460 MOI

Velg hvilket dyr du ønsker øremerke til

Geit
Storfe
Sau
Lama
Hjort
Gris